SERVICII‎ > ‎Parteneri‎ > ‎

Hale metalice
Inchiderile sau invelitoare unei cladiri pe strucutra metalica sunt si ele de mai multe tipuri in fuctie de destinatia cladirii sau de cerintele beneficiarului.

Tipuri constructive:

Tabla cutata: aceasta varianta de inchidere pentru o cladire pe structura metalica este aleasa pentru cladirile ce au ca destinatie depozite, parcari sau alte activitati ce nu implica o izolatie termica. Tabla cutata este si ea impartita in doua categorii pentru acoperis si pentru perete

Tabla-Vata-Tabla : acest sistem de inchidere pentru o cladire pe structura metalica poate fi ales pentru orice activitate ce necesita un grad de izolare ridicat el avand avantajul ascunderii structurii secundare astfel in spatiul rezultat in urma inchiderii cladirii cu acest sistem structura secundara nu va fi vizibila.

Tabla-Vata-Caseta structurala la interior: acest sistem de inchidere pentru o cladire pe structura metalica ofera doua avantaje majore: 1) folosirea casetelor structurale elimina folosirea riglelor de perete si ofera in interiorul spatiului rezultat o suprafata lisa. Acest sistem se utilizeaza doar pentru inchiderea peretilor.

Tabla-Vata bazaltica-Membrana PVC termosudabila: acest sistem de inchidere pentru o cladire pe structura metalica se utilizeaza doar pentru zona de acoperis si se recomnda pentru cladirile cu atic si pentru cladirile ce au o panta foarte mica la acoperis. Avantajele acestui tip de inchidere : executie rapida, eliminarea zonelor de infiltratii, interventie rapida, garantie indelungata. Conditia unei lucrari bine facute sta in alegerea densitatii la vata bazaltica, grosimea membranei, montator agrementat de producator.

Panouri termoizolante: reprezinta solutia clasica de inchidere pentru o cladire pe structura metalica. Panourile termoizolante sau sandwich sunt si ele de mai multe tipuri in functie de : utilizare ( acoperis sau perete) , izolatie ( vata bazaltica pentru zone ce necesita o rezistenta marita la foc sau o izolare fonica mare, spuma (solutia clasica) , sau polistiren ( in cazul in care pretul dicteaza alegerea solutiei de inchidere)


Spatii industriale pe structura metalica pentru diferite destinatii:

- productie
- depozitare
- prezentare
- service auto
- logistica
- agro-zootehnice
 
Tipuri constructive:

In general tipurile constructive pentru o cladire pe structura metalica sunt dictate de structura metalica principala si de modul de inchidere al acesteia. Structura secudara in majoritatea cazurilor este comuna la toate tipurile de cladiri pe structura metalica.

Structura metalica principala sau de rezistenta este compusa din Stalpi, Grinzi si Contravantuiri sau Portale in cazul in care contravantuirea de la perete acopera o cale de acces.

Stalpii pot fi proiectati in mai multe variante functie de latimea constructiei,inaltimea si distanta dintre stalpi (traveea).Ei pot fi confectionati din: profile laminate, table sudate sau profile usoare zincate. Protectia anticoroziva facandu-se prin grunduire si vopsire sau ,daca mediul de lucru este unul nociv metalului, prin zincare.

Grinzile pot fi proiectare in mai multe variante: grinzi zabrelite,grinzi din europrofile sau grinzi din table sudate.Protectia anticoroziva facandu-se prin grunduire si vopsire sau, daca mediul de lucru este unul nociv metalului, prin zincare.

Contravantuirile pot fi din profile laminate L - cornier sau O - otel rotund filetat pentru intinderea ulterioara cu intinzatoare. Contravantuirile se monteaza in plan verical pentru pereti si in plan orizontal pentru acoperis, ele ajutnad la stabilitatea structurii.

Panele de acoperis faca parte din structura secundara a cladirii si  sunt folosite ca suport de fixare pentru invelitoarea acestuia, in cele mai multe cazuri sunt realizate din profile usoare zincate cu sectiunea Z sau C, dimensiunile acestora fiind in functie de caracteristicile cladirii si tipul invelitorii.


Rigle pentru pereti fac parte din structura secundara a cladirii sunt folosite ca suport pentru invelitoare peretilor si pentru conturul zonelor vitrate, ele sunt realizate in cele mai multe cazuri din profile zincate cu sectiunea C, dimensiunile acestora fiind dictate de caracteristicile cladirii si a invelitorii.Comments